Gabor schoenen

Als moeders hebben wij snel de neiging om onszelf voorbij te lopen. Dat geldt al helemaal voor voetbalmama’s – vind ik. Juist omdat onze kids zo gedreven zijn in hun sport, gaat alles daaraan voorbij. Een moment voor jezelf pakken? Dat komt in menig voetbalmama haar woordenboek niet voor. We rijden van de ene training naar de andere wedstrijd en tussendoor verzorgen we natuurlijk het huishouden en alles dat daarbij komt kijken. Toch wil ik vandaag even de aandacht vragen voor iets belangrijks als aan jezelf denken. Hoe lastig ik het zelf ook vind, ik merk dat ik beter mijn rol als voetbalmama kan uitvoeren wanneer ik ook tussen de wedstrijden door aan mezelf denk. Aangezien ik niet de enige voetbalmama met stress ben, deel ik vandaag mijn tips en ervaringen. Ik hoop dat het jou in ieder geval een idee geeft om zelf ook een momentje te pakken.

Aan jezelf denken: iets voor mij kopen

Ten eerste wil ik een misverstand uit de wereld helpen. Aan jezelf denken is weliswaar egoïstisch, maar het is niet erg. Niemand heeft er wat aan als jij straks uitgeblust en ziek op de bank ligt. Je kunt dan beter af en toe even op de pauzeknop drukken of iets voor jezelf doen. Zo koop ik af en toe iets voor mezelf. Dit varieert enorm. De ene keer is het een kleinigheidje, de andere keer verwen ik mezelf echt goed met een luxe product. Onderlaatst kwam ik een paar prachtige Gabor schoenen tegen. Die moest ik gewoon hebben – en die heb ik ook gewoon gekocht. Niet alleen zitten de Gabor schoenen extra lekker, omdat ik ze voor mezelf heb gekocht. Ik voel me er echt heerlijk in. Dat is ook een manier van aan jezelf denken.

Aan jezelf denken: voetbalpapa inschakelen

Moeders hebben graag de controle over zaken, omdat we het idee hebben dat we het zelf beter en sneller kunnen regelen. Dat is niet eerlijk tegenover onze partner. Aan jezelf denken is daarom ook af en toe voetbalpapa inschakelen. In het weekend vind mijn partner het geweldig om de kids te brengen en halen naar de training of wedstrijden. Ik heb dan mooi even de tijd om adem te halen en tot rust te komen.

Aan jezelf denken: lekker in bad

Niet iedereen heeft een bad in de badkamer, dat snap ik ook wel. Maar deze blog gaat over de manieren waarop ik af en toe aan mezelf denk als voetbalmama. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om even in bad te gaan. Wanneer de hectiek voorbij is en de kids op bed liggen, dan laat ik een stomend bad voor mezelf vollopen. Ik zet mijn laptop op een prettige afstand met een Netflix serie die ik volg. En dan is het genieten geblazen!

Dus nu je weet hoe ik aan mezelf denk, hoop ik dat je hier inspiratie van opdoet. Pak af en toe een moment voor jezelf – hoe klein dit ook is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.