Er zijn een aantal dingen die je gedaan moet hebben in je leven. Voor veel mensen blijven deze dingen echter altijd bucketlist items, en niet meer dan dat. We zijn namelijk allemaal vaak bezig met het geluk dat nét om de hoek ligt. Nét even die promotie halen, nét even die nieuwe auto, noem maar op, want dan ben ik eindelijk gelukkig. Maar als we even stoppen en om ons heen kijken, dan zien we pas alle ontzettend gave dingen die we kunnen doen, right here, right now. Dus, laten we eens kijken naar alle items die jij deze week nog van je bucketlist af kan strepen. Dat is pas self care.

Panic! at the concert

Ik begin natuurlijk met een persoonlijke favoriet, en eentje waarvan ik nooit gedacht had dat het zo makkelijk en ook relatief goedkoop zou zijn om dit te doen, en zelfs vaak te doen; naar concerten gaan. Ik bewonder, net zoals de meeste van ons gok ik, zeker ook bepaalde artiesten, en ik had ze altijd al live willen zien. Maar gaan deed ik nooit, want dat leek zo onbereikbaar, en ik had toch andere dingen te doen? Tot een vriendin me een keer mee vroeg, en ik spontaan ‘ja!’ zei, en ik voor 40 euro met mijn lievelingsband stond mee te zingen in de Ziggo Dome. Dat was een ware droom die uit kwam, en daardoor heb ik me gerealiseerd dat heel veel dingen die onbereikbaar lijken, eigenlijk heel simpel zijn. Inmiddels heb ik al mijn favoriete artiesten live gezien, sommigen in zaaltjes met maar 100 man, anderen op een oude landingsbaan, je kan het zo gek niet bedenken, maar het bestaat en het kan.

Feesten onder de sterren

Een andere ervaring die me keer op keer bij blijft (en die ook zo onbereikbaar leek totdat ik het ging proberen) waren festivals. Dat leek allemaal zo duur, en zo eng, en zo niks voor mij. En toen heb ik het een keer geprobeerd en was het alles wat ik ooit had gemist in clubs en op binnen-feestjes. Er was vrijheid, er was goede muziek en interactie met artiesten, er waren lieve mensen, lekkere drankjes en hier en daar een gezellige partydrug. Ook hierbij heb ik dus opnieuw geleerd dat je soms gewoon naar Nike en Shia Labeouf moet luisteren: Just do it!

(Let wel: een ghb verslaving of andere drugsverslaving is een serieus probleem, en als je hier ooit last van krijgt dan zijn er organisaties zoals SolutionS die je daarin kunnen bijstaan)

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeeldjes van bucketlist items die je prima kan gaan doen, maar mijn doel met deze blog was om je te laten zien dat wanneer je over je angst heen stapt voor nieuwe dingen, wanneer je stopt met altijd maar jezelf te pushen en ook eens kijkt wat voor leuke dingen er overal te vinden zijn, je er een stuk blijer van wordt.

Dus, ga lekker feesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.