boxspring 140x200

Hebben jouw kinderen last van doorslaapproblemen? Dit zorgt dan niet alleen maar voor een onrustige nacht voor de kinderen, maar vooral ook voor u als ouder. Daarnaast veroorzaakt een slaaptekort ook nog eens problemen voor overdag. Zo zorgt het natuurlijk voor overmatige vermoeidheid, veel en snel huilen, geïrriteerdheid, gedragsproblemen, leerproblemen, ongelukken en hoofd -en buikpijn. Maar wees gerust in vele huishoudens hebben kinderen last van doorslaapproblemen. Zo heeft 50% van de kinderen in Nederland weleens last van slaapproblemen.

Baby’s

Bij kleinere kinderen jonger dan een half jaar is het een gegeven dat ze niet een ‘normaal’ slaapritme hebben. Dit komt dan ook doordat hun bioritme nog niet “af” is, hierdoor vallen ze maar gewoon in slaap wanneer de slaap hun raakt. Ongeacht de tijd van de dag. Dit kan voor de ouders lastig zijn omdat hun eigen ritme niet gelijkloopt aan die van het kind. Na 6 maanden zou dit beter moeten worden. Zorg er wel voor dat uw baby de mogelijkheid krijgt om wel al zijn slaapuren te krijgen die die nodig heeft.

Nachtmerries

Slaapproblemen kunnen door veel verschillende dingen veroorzaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologische klok problemen (bepaald bioritme) of nachtmerries. Biologische klok problemen komen het vaakst voor bij pubers. Een kleine afwijking in ritme is niet zo gek, want iedereen heeft een eigen schema. Zo zijn er ochtendmensen en avondmensen. Je hebt pas een probleem met je biologische klok wanneer jouw ritme 3 of meer uren afwijkt van het gemiddelde ritme. Dit kan komen door een afwijking in de aanmaak van het stofje Melatonine. Dit stofje bepaald jouw bioritme. Bij de dokter kan dit bepaald worden.

Nachtmerries kunnen ook een groot probleem vormen bij voornamelijk kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Wanneer uw kinderen nog jong zijn kan het een oplossing zijn om ze samen met u in bed te laten slapen wanneer ze zijn wakker geworden van een nachtmerrie. Kinderen voelen zich vaker op hun gemak in een groter bed omdat dat veiliger voelt. Zo kunt u ook in plaats van de kinderen bij u in bed te laten slapen, ook een twijfelaar kopen. Dit is een bed dat tussen een 1 persoons en een 2 persoons bed valt (boxspring 140×200).

De 3 slaapvoorwaarden

Leg je kind pas op bed wanneer:

  • Het slaperig genoeg is
  • Het rustig genoeg is
  • Het het slapen ook wil

Deze drie voorwaarden zorgen voor een goede nachtrust van uw kind en zorgen er ook voor dat ze de volgende dag met het juiste been uit bed stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.