Ik zal het stiekem vertellen, dit artikel is vooral voor de voetbalmoeders en niet voor de voetballende kinderen. Ook al heb ik het over hoe je kinderen fijner kunnen gaan douchen, eigenlijk wil ik vertellen hoe ik zelf veel fijner ben gaan douchen. Toen wij een aantal jaar geleden ons huis kochten hebben we weinig veranderd aan het huis zelf. In de badkamer hebben we dus gewoon de douche, het bad en de wasbakken en kastjes gebruikt die er al waren. Het was een prima badkamer maar eigenlijk niet echt wat we in gedachten hadden. Onze eigen smaak qua inrichting was anders.

Badkamer verbouwen

Toen een jaar geleden onze douche mankementen begon te vertonen losten we dit niet op door gewoon een nieuwe douchekop te kopen. In plaats daarvan besloten we de gehele badkamer te renoveren. Het was een hele klus waarvoor we aannemers inhuurden en het duurde dan ook een paar weken. We hadden besloten het in de winter te doen wat achteraf niet de slimste beslissing was. We moesten namelijk een aantal weken gebruik maken van een nooddouche in de garage. Het is niet bepaald fijn om in de koude winter naakt in de garage te gaan staan die de buitentemperatuur heeft.

Stortdouche

Maar uiteindelijk was het fantastisch toen de badkamer afwas. We hadden spiksplinternieuwe wasbakken, een nieuw bad, een sauna en een inloopdouche met een stortdouche. Wat is een stortdouche. Nu is een stortdouche een ander soort douchekop. De stortdouche staat ook wel bekend als een regendouche. Deze brede douchekop laat het water als zachte regenstralen over je heen stromen. Het is een ontzettend fijne manier van douchen en je ziet deze soort douchekop dan ook vaak in hotels en resorts. Wij kozen wel voor een stortdouche die zo ingesteld is dat hij minder water verbruikt want een stortdouche gebruikt vaak meer water dan een normale douchekop.

Onze sauna

Wij kozen ervoor om een sauna te installeren in onze nieuwe badkamer. Het was niet alleen een luxe maar ook erg handig. Onze voetballende kinderen vonden het interessant en gingen er soms inzitten na het voetballen omdat het goed is voor de spieren. Maar het was vooral voor mij en mijn man interessant. Wij tennissen graag maar we hebben allebei last gehad van blessures. Een infrarood sauna zoals wij die hebben helpt heel veel met blessures en spieren. Op deze manier kunnen we nu heerlijk genieten van onze nieuwe badkamer. En onze voetballende kinderen vinden het ook fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.