turkije
Turkije heeft meer antwoorden op “Ik verveel me” voor kinderen die angst hebben dat ze de tijd niet kunnen doden. In deze blog “Met de familie op vakantie naar Turkije” lees je verschillende redenen waarom Turkije zo familievriendelijk is. Hier vind je gezinsvriendelijke attracties en allerlei soorten activiteiten. Het is een plek die kinderen niet makkelijk zullen vergeten. Voor dat je tickets Turkije boekt, vijf redenen waarom Turkije je volgende vakantiebestemming met je familie zou moeten zijn.

Piratenschepen kunnen uw reisplan invullen

Vanuit elke haven langs de Egeïsche Zee of Middellandse Zeekust rust een voorraad met de hand gebouwde gulets – houten cruiseschepen – op het water, klaar voor vertrek. Charter één van deze boten. Het enige wat je hoeft te doen is luieren met een bestseller in je hand, proeven van Turkse gerechten en verfrissingen aan boord, terwijl je kinderen snorkelen in het groenblauwe water. Zo is er de ook piratengrot van Alanya. Varen op een piratenschip zorgt voor heel wat familieplezier.

Hier zijn de sprookjes echt

In Turkije zijn verhalenboeken niet bepaald fictie. De kaart is bezaaid met keizerlijke zalen, kastelen en paleizen die ooit werd geregeerd door keizers, sultans en militaire commandanten. Terwijl ouders de historische waarde zullen waarderen, krijgen de fantasieën van de kinderen eveneens de vrije loop als ze wachttorens, wallen en kerkers zien. Een aanrader is om het 15de eeuw kasteel van Bodrum te bezoeken of het Mausoleum in Halicarnussus.

De showtime tijdens het ijs eten

Aquaria vol exotisch zeeleven in Istanbul, waterpretparken in Kusadasi, jeepsafari’s door de modder, het water en het zand van Marmaris. Wie tickets Turkije boekt, weet dat talloze activiteiten staan te wachten om de familievakantie in te vullen. Maar soms moet je het rustig aan doen en is er altijd tijd voor ijs. Voor de kers op de taart van een geweldig dagje uit, moet je één van de ‘dondurma’ magiërs van Turkije opsporen. Ze zijn te vinden in de ijssalons van de toeristische oorden. De showtime begint wanneer je een schepje of twee van dondurma bestelt en meer specifiek ‘Maras Dondurmasi’. De rest van het verhaal moet je zelf ondervinden.

Leer je kinderen over andere werelden

Er is geen betere manier om over geschiedenis te leren dan de overblijfselen die het verleden hebben gevormd te zien, te horen en aan te raken. En er is geen betere plek om ze te zien dan de Turkse musea. Het Rahmi M. Koc-museum in Istanbul is een goed uitgangspunt voor het gezin.

Het boomhutverblijf van Olympos

Verscholen in de met pijnbomen begroeide bergen aan de zuidkust van de Middellandse Zee ligt het boomhutverblijf van Olympos. Het is uitgegroeid tot een favoriete excursie aan zee voor gezinnen met familie. Hier kan je genieten van een echte boomhut beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.