Dsquared kinderkleding

Ik herinner me nog de geheel rode outfit die ik als jong meisje het liefste droeg, een wijd zittende broek en trui van een zachte, glimmende rode stof. Wat de andere kinderen droegen dat weet ik niet meer. Het kon me toen waarschijnlijk ook niet zo veel schelen. Tegenwoordig is dat wel anders: vooral dankzij social media weten zelfs jonge kinderen al heel goed wat hip en mooi is. Voor veel kinderen is het belangrijk om kleding te dragen die ook door leeftijdsgenootjes tof gevonden wordt. Zo kan het dan je op zonnige dagen ontelbare jonge meisjes ziet in witte schoenen, zwarte spijkerbroek, wit t-shirt en een zwarte jas van nepleer.

Het kan ook anders

Als moeder snap ik die behoefte van kinderen om erbij te horen wel. Aan de andere kant vind ik het ook belangrijk dat mijn kinderen hun eigen stijl ontwikkelen. Gelukkig bestaan er ook genoeg toffe kledingmerken die eigenzinnig zijn maar ook bij veel kinderen in de smaak vallen. Zo is mijn oudste zoon groot fan van Dsquared kinderkleding. Dit merk werd in 1994 opgezet door de Canadese tweeling Daen en Dan Caten. De kleding van Dsquared is opvallend, stoer en van hoge kwaliteit: een groot deel van de kleding wordt nog in Italië gemaakt. Mijn jongste zoon houdt van iets kleurrijkere ontwerpen. Zo houdt hij van de vrolijke tijgers op de kleding van Kenzo Kids. In de ontwerpen van dit merk komen vaak motieven uit de natuur, verschillende culturen en de kunst terug. Een heel andere uitstraling dus, maar net zo mooi.

De eigen stijl vinden

Er is zijn genoeg voorbeelden van hippe kindermerken die anders zijn maar tegelijkertijd ook modieus. Maar hoe kom je er achter welke stijl bij jouw kind past? Je zou kunnen overwegen om een kledingadviseur in te schakelen. Deze kan samen met je kind op zoek gaan naar de eigen stijl. Mijn ervaring is echter dat kinderen dit niet snel accepteren: grote mensen weten natuurlijk totáál niet waar ze het over hebben. Een beter idee is om samen op zoek te gaan naar blogs en Instagram pagina’s van jonge influencers en een lookbook samen te stellen van de leukste outfits. Vervolgens kun je er samen met je kind op uit gaan om aan de hand van het lookbook een nieuwe kledingcollectie aan te schaffen. En psst… een pro tip van mij: zoek vooraf uit welke winkels binnen je budget vallen en bezoek alleen deze samen met je kind. Vervolgens kun je je kind vrij laten kiezen in de winkel en hoef je geen nee te verkopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.