horeca koelkast

Ben jij een ondernemer en heb jij jouw eigen horeca zaak? Dan is het belangrijk om de juiste benodigdheden aanwezig te hebben in jouw etablissement. Een horeca zaak hoort haar producten goed af te leveren. Dit betekent dat het er goed uit moet zijn, prijs/kwaliteit in verhouding is en dat het natuurlijk vers is (gehouden). Voor dit laatste onderdeel worden in deze blogs een aantal tips gegeven: welke horeca koelkast past bij jouw onderneming?

Koelen en ontdooien

Voor iedereen die eten serveert in zijn of haar onderneming weet dat het van belang is om eten zorgvuldig gekoeld te houden, maar ook het ontdooien dient voorzichtigheid bij worden betracht en professioneel aangepakt te worden. Voedsel dat is ingevroren dient namelijk langzaam in een koelkast te worden ontdooid, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt en micro-organismen geen kans krijgen om zich te ontwikkelen en schade aan te richten. Serveer jij naast het verse voedsel veel ingevroren producten? Dan is het funest om een extra grote koelkast te hebben, waar niet alleen verse producten koud kunnen worden gehouden, maar waar ook ruimte is voor het ontdooien van het ingevroren voedsel. De tip die hier dus wordt meegegeven is dat u niet alleen voor de grootte van uw koelkast moet denken in het aantal gasten dat u ontvangt, het aantal bestellingen die u verwacht te krijgen en de variëteit van de menukaart, maar dat u ook goed moet opletten dat ingevroren voedsel ook een aparte plaats moet krijgen in de koelkast.

Display of opslag

De echte grote beukers van horeca koelkasten zijn vaak niet heel sierlijk. Sterker nog: het zijn gewoon enorme metalen cabines waar weinig fantasie in is gestopt. En zolang deze koelkasten ter opslag voor de keuken worden gebruikt is dit geen enkel probleem. Gebruik daar ook juist de opslag koelkasten voor: véél meer ruimte. Maar voor in het oog van de klant is dat geen goed idee. De koelkasten die u in uw etablissement zet zijn voornamelijk bedoelt voor flesjes drinken. Denk aan een glazen deur waarbij de klant direct kan zien welke frisdranken of biertjes er nog zijn. Ook voor flessen wijn zijn hier speciale koelkasten voor.

Geforceerde of statische koeling

Afhankelijk waarvoor u de horeca koelkast gaat gebruiken, is het belangrijk om een vorm van koeling te kiezen. Gaat u de koelkast als een ‘werkkoelkast’ gebruiken, waarbij de deur regelmatig open en dicht zal gaan, dan is aan te raden voor een geforceerde koeling te kiezen. Hierbij wordt koude lucht continu rond gecirculeerd, waardoor het al snel weer op temperatuur is. De statische koeling is aan te raden wanneer u de koelkast echt ter opslag gebruikt. Producten drogen minder snel uit en zonder de koelkast te vaak te openen blijft het goed op temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.