speelgoed keuken

Als mama van twee kleine kinderen, weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om het juiste speelgoed voor je kinderen te vinden. Speelgoed vinden die de aandacht van je kinderen trekt is gemakkelijk, maar op jonge leeftijd worden je kinderen het speelgoed snel beu. We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen lang kunnen genieten van hun speelgoed en laat ons eens eerlijk zijn: we hebben niet allemaal de mogelijkheid om ons kind continue van nieuw speelgoed te voorzien. Hoe graag we dat misschien ook zouden willen. Het is dus verstandig om te kiezen voor speelgoed die je kind kan blijven boeien. Speelgoed die je kind niet zomaar links zal laten liggen. En zelfs liefst van al speelgoed die je kind ook nog iets kan bijbrengen. Maar wat kan je jouw kind dan het beste geven? Al eens gedacht aan het geven van speelgoed keuken aan je kind?

Een speelkeuken is zoveel meer dan enkel speelgoed

Toen ik een speelkeuken voor mijn kinderen had gekocht wist ik niet wat ik zag. Mijn kinderen waren enthousiaster dan verwacht en wisten hun erg lang bezig te houden met hun keukentje. Ik was blij dat ze eindelijk iets gevonden hadden waar ze hun aandacht bij konden houden. Dat was voor mij ook een kans om eens meer te genieten van wat tijd voor mijzelf. Bovendien heb ik gemerkt dat mijn kinderen er ook erg veel dingen van geleerd hebben en dat ze meer dan anders hebben kunnen genieten van samen te spelen.

Een speelgoedkeuken bevordert het samenspel

Jason en Emma(mijn zoon van 5 en dochtertje van 3,5 jaar) hadden natuurlijk al wel vaker samengespeeld. Maar ik merkte dat er toch wel vaak ruzie en frustraties ontstonden en dat was voor ons als ouders helemaal geen prettige ervaring. Sinds ik het keukentje heb aangeschaft loopt alles al een heel stukje beter. Natuurlijk maken ze af en toe nog wat ruzie, maar sinds ze het keukentje hebben, heb ik toch de ervaring dat dit steeds minder voorvalt. Mijn conclusie is dus dat een speelgoed keuken je kinderen helpt in het samenspel én dat is goed omdat ze leren delen en het daarnaast ook nog eens hun taalontwikkeling bevordert (voornamelijk als je als ouder meespeelt). Bovendien is het ook gewoon leuk om met je kinderen samen te kunnen spelen.

Een speelgoedkeuken: goed voor de fantasie van je kind!

Kinderen zijn vaak bezig met rollenspelletjes. Kinderen doen namelijk graag na wat mama en papa doen. Kinderen kunnen veel leren van rollenspelletjes en bovendien helpen ze bij het stimuleren van hun fantasie. En met wat geluk worden jouw kinderen zo enthousiast van een speelgoedkeuken, dat ze jou met alle plezier ook in jouw keuken willen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.