Werk je vaak of af en toe van thuis uit? Dan is het hebben van je eigen home office erg handig. Hoe je je thuiswerkkantoor zo praktisch mogelijk inricht, lees je hier.

Aparte ruimte

Gezellig werken aan de keukentafel met een kop koffie is leuk voor even. Maar niet wanneer je de ene meeting na de andere hebt of erg geconcentreerd moet werken. Creëer daarom een home office in een aparte ruimte of hoekje in je woning. Is je huis of appartement hiervoor te klein? Maak je huisgenoten dan op z’n minst duidelijk wanneer je thuiswerkt en dat je op die momenten niet gestoord wil worden.

Ergonomie

Ergonomie is belangrijk wanneer je thuiswerkt. Zeker wanneer je dit dagelijks doet. Op een gewone stoel zitten kan geen kwaad voor even. Maar voorkom ernstige rugklachten door een goede bureaustoel aan te schaffen. Neem ook voldoende pauzes zodat je geen uren aan een stuk een zittende houding moet aannemen.

Licht

Natuurlijke lichtinval is heel belangrijk wanneer je werkt. Het is fijner om in een open, lichtrijke kamer te werken dan in een donkere kamer met kunstlicht. Wanneer je kan kiezen, ga dan voor een plekje met zo veel mogelijk licht. Zorg er wel voor dat je niet gehinderd wordt door storende zonnestralen op je laptopscherm. Gebruik daarom gepaste raamdecoratie zoals jaloezieën. Jaloezieën van hout of zwart lamel? Aan jou de keuze! Grootste voordeel is uiteraard dat je lamellen kan laten kantelen zodat je geen last hebt van de binnenvallende zon.

Styling

Gebruik voor de inrichting van je home office geen spulletjes die je her en der nog hebt liggen. Maak er geen allegaartje van. Je werkt namelijk het liefst op een plek die er leuk uitziet en waar je je goed voelt. Maak een Pinterest-moodboard van stijlen, spullen en een kleurenpalet dat je mooi vindt. Shop vervolgens bureau-accessoires en meubels op basis van je moodboard. Schilder je thuiskantoor in neutrale, zachte kleuren.

Groen

Voorzie voldoende plantjes en groen in je home office. Denk aan leuke hangplantjes, cactussen, een droogboeketje in een hippe vaas of een grote monstera-plant in een mand van zeegras. Plantjes fleuren een ruimte instant op. Bovendien zuiveren ze de lucht en geven ze je kantoor een hippe touch! Zo is jouw thuiswerkplek meteen klaar voor Instagram!

Opgeruimd staat netjes

Bewaar rondslingerende spullen zoals pennen, een nietjesmachine en papier netjes in een lade, kast of bak. Hanteer een clean desk policy en probeer je bureau elke avond opgeruimd achter te laten. Dit zorgt ervoor dat je ’s morgens meteen met verse moed aan een nieuwe werkdag kan beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.