Ouder worden we allemaal.  Ouder worden betekent echter voor iedereen iets anders. Volwassen worden, je ouders los leren laten of juist leren dat je ze af en toe nodig mag hebben; afscheid nemen, verdergaan, dingen missen, maar weten dat er altijd weer iets nieuws en misschien wel mooiers om de hoek staat. Maar ook op fysiek gebied worden we ouder, wat voor de een een enorme afname in mobiliteit betekent en voor de ander de harde realisatie dat je misschien tóch wat eerder met dagcreme had moeten beginnen. Maar we zijn er nu, en we doen er niks aan. Dus het is tijd om jouw nieuwe status als onderdeel van de 50 plus gemeenschap te gaan omarmen. Maar hoe doe je dat?

Zorg voor je lichaam

Ouder worden betekent niet altijd dat we minder aantrekkelijk of minder gezond worden. Dit heeft alles te maken met je mindset, je leefstijl, en hoe je ertegen aan kijkt. Het klinkt misschien cliché, maar die lachlijntjes geven je gezicht karakter. En ook al verandert er iets aan je lichaam op je oude dag, betekent dat niet dat je al je zorg ervoor kunt opgeven. Dit is juist het moment om te zorgen dat je je nog zo lang mogelijk zo jong mogelijk blijft voelen. Blijf dus gezond eten maar geniet ook van iets lekkers wanneer je dat wil, ga lekker veel sporten nu je lichaam het nog aan kan om te zorgen dat je wat spieren opbouwt, en je als je niet meer goed kan bewegen nog een opvangnet hebt. Smeer je huid goed in zodat die soepel blijft, laat je haar lekker lang ook al begint het grijs te worden. Iedereen word ouder, maar je moet jezelf en je lichaam blijven waarderen!

Zorg voor je geest

Nog belangrijker dan je lichaam is de manier waarop je tegen het ouder worden aankijkt. Je hebt nog wel even te gaan, ook al voelt he tmisschien alsof je je beste tijden algehad zou moeten hebben – er staat je nog een hele hoop moois te wachten! Stop jezelf niet weg in een hoekje, maar laat zien dat je er (nog steeds) mag zijn. 50 Plus dating wordt steeds populairder en steeds normaler. Waarom zou je de laatste fase van je leven alleen doorbrengen als dat niet nodig is? Misschien ben je iemand verloren die je heel dierbaar was, maar het is oké om verder te gaan. En ook jij verdient liefde! Dating 50+ is dus zeker weten de moeite waard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.