De meeste mensen die op zoek zijn naar een verlovingsring, vinden dit spannend. Dat is begrijpelijk, want dit gebeurt in het grootste geheim. Je wilt immers niet dat jouw partner te weten komt dat jij een huwelijksaanzoek aan het plannen bent. Doordat je het geheim wilt houden, ben je mogelijk geneigd om de zoektocht zo snel mogelijk af te ronden. Maak deze fout niet, want hierdoor zoek jij uiteindelijk mogelijk de verkeerde verlovingsring uit. Wil jij voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt? Wij zetten hieronder op een rijtje waar je allemaal op moet letten wanneer je een verlovingsring uitzoekt.

Wat is de ringmaat?

Het belangrijkste waar jij op moet letten bij het uitzoeken van een verlovingsring, is de maat. Heb je niets met ringen? Dan houd je hier ongetwijfeld geen rekening mee. Je zoekt in dat geval gewoon een ring en mogelijk koop je hem ook wel direct. In dat geval bestaat de kans dat de ring te groot of te klein is. Dit wil je voorkomen, want een verlovingsring moet als gegoten om de vinger van jouw partner zitten.

Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat de ringmaat van hun partner is. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig achterhalen. Allereerst kun je zelf aan het meten gaan. Mogelijk ligt er wel een ring in huis wanneer jouw partner even de deur uit is. Meet in dat geval de binnenmaat van de ring en je weet welke maat je moet hebben. Bang dat je verkeerd meet? Neem dan eens een ring mee naar de juwelier. Zij kunnen jou precies vertellen wat de ringmaat is.

Uitstraling van de ring

Naast de maat moet je ook naar de uitstraling van een verlovingsring kijken. Het begint allemaal bij de kleur van de ring. Je doet er goed aan een verlovingsring te kiezen in de lievelingskleur van jouw partner. Weet je niet welke kleur dit is? Kijk dan eens naar de kleur van de sieraden die hij/zij draagt. Hier kun je vaak veel uit afleiden. Richt je overigens niet alleen tot de kleur, maar ook tot de steen. Veel verlovingsringen hebben diamanten. Is dit je toch echt wat te duur? Dan is een verlovingsring met edelsteen misschien een betere keuze.

Daarnaast vind je het wellicht belangrijk dat de verlovingsring van jouw partner perfect past bij jullie trouwringen. Tegenwoordig kun je er voor kiezen om een verlovingsringen set aan te schaffen. Hierdoor zorg je ervoor dat zowel de trouw- als verlovingsring qua uitstraling perfect bij elkaar passen.

Prijs van de ring

Last but not least is de prijs ook iets om op te letten wanneer je op zoek gaat naar een verlovingsring. Heb je al eens gekeken naar verlovingsringen? Dan is het je ongetwijfeld al opgevallen dat er nogal wat prijsverschil in de ringen zit. Hierdoor kun je gaan twijfelen wat de meest geschikte ring voor jou is. Mogelijk geef je daardoor zelfs onnodig veel geld uit aan een verlovingsring. Begin jouw zoektocht daarom niet zonder dat je een budget hebt vastgesteld. Een budget biedt jou houvast en daarnaast kun je het als filter gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.