Honden zijn dol op speelgoed. Daarbij is het belangrijk voor zowel de fysieke als mentale bezigheid van je hond. Als jij even weg bent kan de hond zich toch vermaken. Want wanneer een hond lang niets te doen heeft kan het leiden tot verveling en resulteren in ongewenst gedrag. Zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is! We vertellen je hier meer over de veiligheid van populair hondenspeelgoed

Trekspeelgoed

Met trekspeelgoed kunnen jij en de hond samen spelen. De hond en jij pakken allebei een kant van het speeltje en de machtsstrijd vormt het spel. Toch is dit speelgoed niet helemaal ongevaarlijk. Let op of je hond niet de kleine draadjes doorslikt als hij zelf het rek- of flostouw tot zijn beschikking heeft. Vooral bij kleine puppy’s is het uiterst belangrijk om op te letten. Deze pups zijn namelijk nog hun tandjes aan het wisselen. 

Tennisballen

Traditioneel speelgoed voor de hond is natuurlijk de tennisbal. Maar dit kan wel eens gevaarlijk zijn! Als je hond de tennisbal kaal eet dan komen de stofjes in zijn buik terecht wat kan zorgen voor verstoppingen. Bovendien zorgt het materiaal van een tennisbal voor een snelle slijtage van het gebit. Voor de grote honden kan een tennisbal klein zijn. Daardoor kan er verstikkingsgevaar optreden. Kies daarom voor een speciale tennisbal die is gemaakt van niet scheurend vilt! Dit materiaal is tevens duurzamer en zachter voor de tanden en het tandvlees. 

 

Stokken 

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Als je buiten aan het wandelen bent met je hond dan komt hij terug met een stok. Maar speel niet verder met je hond! Stokken kunnen makkelijk splinteren waardoor er vele ongelukken kunnen gebeuren. Koop een speelgoed bot of knuffeltje waarmee je toch op dezelfde manier met je hond kunt spelen. 

 

Voerspellen 

Ervaar jij dat je hond te snel eet? Als je ze een voederbak voorgeschoteld met brokjes kan het binnen enkele seconden al leeg zijn. Door het schrokken kan de hond last krijgen van winderigheid. Maar in een erger geval kan de hond last krijgen van de spijsvertering. In uitzonderlijke gevallen kan het zorgen voor een kanteling of verdraaiing van de maag.  Speciaal voor de snelle eters zijn er voerballen ontwikkeld. Dit maakt het eetmoment veel leuker en ook nog eens beter voor je hond doordat hij langzamer gaat eten. Er zijn bijvoorbeeld voerballen waarin je brokjes verstopt en je hond er tegenaan moet duwen om het er uit te krijgen. Ook zijn er speciale anti schrok voerbakken. Deze zijn gemaakt van plastic. Dankzij de aangebrachte randen en ribbels wordt het voer gescheiden in kleine porties waardoor honden langzamer gaan eten. Zo krijgen ze geen last van lichamelijke ongemakken. Super handig dus! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.