De kans is groot dat je zelf een printer hebt voor je privégebruik. Het kan altijd van pas komen om bijvoorbeeld tickets af te drukken voor een concert of een pretpark als extra veiligheid. De meeste zaken kan je ook wel via je telefoon laten scannen, maar je moet maar net de pech hebben dat je gsm plat is op belangrijke momenten. Dan kan je altijd terugvallen op de afgedrukte versie.

Verschillende soorten inktpatronen

Afhankelijk van het merk van je printer, heb je verschillende inktpatronen. De meest voorkomende merken zijn HP, Canon en Epson. Daarnaast moet je ook kijken of je een inkjetprinter of een laserprinter hebt. Bij een inkjetprinter heb je inktpatronen nodig, bij een laserprinter heb je een toner nodig. Ben je niet zeker welk type printer je hebt? Dit kan je snel en eenvoudig achterhalen door het serienummer van je printer op het internet door een zoekmachine te halen.

Bovendien zijn er ook verschillende maten van inktpatronen. Ben je iemand die regelmatig print, dan kan het misschien voordeliger zijn om een XL-formaat aan te schaffen. Als je slechts af en toe print, kan je beter opteren voor de standaardmaten.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer en meer inktpatronen van een huismerk. Omdat ook deze merken moeten voldoen aan strenge normen, is er eigenlijk geen verschil in kwaliteit. Daarnaast zijn ze vaak ook heel wat goedkoper dan andere merken.

Zelf een geboortekaartje maken

Wanneer je zelf creatief bent, kan je je printer ook gebruiken om zelf kaartjes te maken. Je kan een uniek kaartje geven voor een verjaardag van een vriendin of een familielid. Ook een geboortekaartje kan je bijvoorbeeld zelf maken, al moet je daar natuurlijk ook de nodige kennis voor hebben om zelf iets te kunnen ontwerpen.

Wil je op veilig spelen? Dan kan je altijd je geboortekaartjes laten drukken. Je kan ze zelf volledig naar je smaak ontwerpen en eventueel zelfs een foto toevoegen wanneer je baby is geboren. Op voorhand kan je altijd gebruik maken van een proefdruk om na te gaan of het geboortekaartje echt volledig naar wens is. Een voordeel van je geboortekaartjes te laten drukken, is dat je er ook een mooie bijpassende enveloppe bij kan bestellen. Dat zorgt ervoor dat het helemaal een geheel wordt. Een kleine tip die misschien wel handig is, is om de enveloppen al op voorhand te bestellen. Op die manier kan je alle adressen al tijdens je zwangerschap op de enveloppe schrijven en alle postzegels er al op plakken. Zo moet je na de bevalling enkel nog maar het kaartje in de enveloppe te steken en het verzenden. Meer tijd om van je kleine spruit te genieten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.