whiteboard

Als voetbalmama’s onder elkaar weten dat er heel wat komt kijken bij het zijn van een voetbalmama. Naast je dagelijkse bezigheden en verzorging voor je kinderen komt er nog even voetbal bij. Kind afzetten en klaar? Hmmm dacht het niet. De kinderen moeten trainen. In het begin zal dit één keer per week zijn. Maar mocht je nu een klein Maradonnatje gebaard hebben dan zal het al snel verschuiven daar drie of vier keer per week trainen. Voor zo een training heeft je talentje natuurlijk wel energie nodig. Als voetbalmama’s moeten we zorgen dat we onze sportertjes op tijd van school halen, de voetbaltassen ingepakt zijn, een snelle lunch voorbereiden om ze vervolgens fris en fruitig te laten starten op de training. Is de training klaar? Dan moet voetbalmama al klaar staan. Eenmaal thuis aangekomen moet al die vieze kleren weer gewassen worden. En dat is nogal een karwei want het gemiddelde trainingsveld is een zandbak. En dat wil je niet in je wasmachine hebben. Ondertussen ben je alweer bezig met het avondeten. Want die kleine voetballers vergaan na een training van de honger. En zo gaat het meerdere malen in de week. Kortom, het bestaan van een voetbalmama is hectisch. Hier lees je een aantal handige tips die je als voetbalmama ontlasten en alles op rolletjes laten verlopen.

Een whiteboard als weekplanner

Een whiteboard is een voetbalmama’s best friend. Plan je week of maand vooruit met voorgedrukte whiteboard. Per dag noteer je je belangrijkste taken en afspraken. Een kleine moeite die je veel oplevert. De rest van de week of de maand weet je precies waar je aan toe bent. Mis geen training of wedstrijd. Laat je kleine voetballertje vast wennen een strak schema. Creëer chaos in een hectische week. Wees de aanvoerder van jouw huis en zet de lijntjes uit. Houd je team in het gareel en win elke week opnieuw.

Carpoolen werkt nog steeds

Voetbal je kleine al enige tijd in een voetbalteam en heeft hij of zij al wat vriendjes op de club of in zijn team. Dan is het tijd om te gaan netwerken. Inmiddels weet je welke voetballertjes er uit dezelfde regio komen. Heb je een klik stel dan voor om te gaan carpoolen. Zo hoef je niet elke keer te rijden. Verdeel de ritjes naar het voetbal en bespaar jezelf tijd. Ook voor het milieu is het natuurlijk gunstig om met volle auto’s naar het voetbal te vertrekken. Daarnaast is het goed voor de teambuilding. De teamgenootjes zullen na al die gezellige autoritjes nog meer bereid zijn om op het veld voor elkaar door het vuur te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.