De lentekriebels zijn er en normaal komen de communies er dan aan. Is het feest uitgesteld of laat je het toch doorgaan in kleine kring? Heeft je zoon of dochter heel veel zin in een feestje met vriendjes (al is het in kleine kring)? Kies dan voor een voetbalthema! De geliefde sport van je kind in de spotlight zetten, wordt sowieso een succes!

Pimp je communiekaartje

Een communiekaartje kan helemaal naar jouw zin zijn! Wil je focussen op een tekstje, tekening, vakantiefoto’s of hobby? Maak je het strak of levendig? Groot of klein? Je kan ook samen met je kind communiekaartjes maken zodat je beiden je creativiteit helemaal los kan laten. Het is zijn of haar dag, dus laat je kinderen ook kiezen wat ze graag op hun kaartje willen zetten. Is poseren niet zijn of haar ding? Laat ze dan gewoon wat ravotten en met de bal spelen. Spontane foto’s zijn prachtig en tonen de persoonlijkheid van iedereen. Nog een optie? Kies voor een leuk en origineel ontwerp van een kaartje zonder foto, maar met referentie naar zijn of haar hobbies?

Prikkel die sportieve zieltjes

De vriendjes van je zoon of dochter hebben waarschijnlijk geen zin om een hele dag stil te zitten. Voorzie dus veel leuke activiteiten voor de communie of lentefeest binnen een voetbalthema: zo kan je competities en driloefeningen organiseren en zelfs een voetbalplein afhuren om volop te ravotten!

Wil je toch liever iets creatiever gaan? Laat ze dan met voet- en handverf een groot schilderij maken of organiseer een activiteit van voetballen maken van papier maché. Een verrukkelijke voetbaltaart met slagroom, is het beste feestelijke hapje om even op adem te komen! Natuurlijk laat je ze best ook in hun groepje wat los, huur een park af of zet de tuin vol leuke spullen en laat ze genieten van de vrijheid. Ook is een zoektocht in een wijk of park met voetbalvragen, doe-opdrachten en een tijdslimiet een toffe optie als je geen grote tuin hebt.

Wat met cadeaus?

En die cadeaus dan? Altijd een moeilijke keuze en discussie. Geef dan wat tips over interesses en hobby’s zodat iedereen een schitterend cadeau kan kopen en je er samen een fantastisch feestje van kan maken! Hier ook enkele tips: je kan vragen of de voetbalploeg bijvoorbeeld samen een cadeau koopt, zo geeft niet iedereen onnodig veel geld uit. Een uitstapje in groep is voor de meeste kinderen een tof cadeau! Bespreek ook met je kind of het echt wel belangrijk is om cadeaus van iedereen te krijgen. Is samen gaan zwemmen of voetballen ook niet een tof cadeau van de peter of meter? Vaak geef je de peter, meter of grootouders ook dat extraatje om hen in de bloemetjes te zetten. Ook dit kan door gepersonaliseerde cadeaus of cadeaus binnen het voetbalthema! Maar waarom niet iets helemaal anders? Een tas of kantoorspullen met de naam van hun petekindje of kleinkind maken het ook voor hen onvergetelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.