We hebben een heerlijk huis en het is van alle gemakken voorzien. We wonen er heerlijk met het gezin. Mooie tuin erom, precies groot genoeg. Helaas is er geen ruimte over voor mijn bedrijf. Inmiddels draait mijn zaak zo goed dat ik er een aparte ruimte bij heb gehuurd. Ik run een coach praktijk en geef trainingen aan groepen. De nieuwe ruimte heeft een kamer voor één op één coaching en een grotere kamer voor het werken met groepen. Daarnaast heb ik ook nog een werkkamer om mijn administratie en schrijfwerk te doen. Tot mijn grote vreugde is er dan een kamer “over” om mijn atelier in te richten. Ik maak mozaïekwerk en daarnaast doe ik tekenen en schilderen. Ik werk bij voorkeur als de kinderen op school zijn. Het lukt niet altijd om op tijd klaar te zijn maar we hebben goede en vertrouwde opvang thuis geregeld. Gelukkig is mijn praktijkruimte slechts drie straten verwijderd van ons huis.

Industriële uitstraling

Het bevalt goed, werken buitenshuis. Ik heb minder troep in huis en heb alles bij de hand in mijn praktijkruimte. Dat werkt rustig. Nooit meer op zoek naar een ruimte waar ik mijn trainingen kan geven! Ik moest wel even nadenken over de inrichting van mijn praktijk. Het moest praktisch, zakelijk en toch sfeervol zijn. Ik heb gekozen voor gladde vloeren die makkelijk te reinigen zijn. Ook dat heb ik geregeld, dat iemand komt schoonmaken, zowel thuis als in mijn praktijkruimte. Zo win ik weer tijd die ik kan besteden aan het gezin en aan mijn werk. Voor de inrichting ben ik begonnen bij meubelzaak purmerend. Daar hebben ze veel meubels die een industriële uitstraling hebben. De grote tafel en stoelen in de trainingsruimte komen er vandaan en ook de stoelen en het tafeltje in de coachruimte heb ik daar gekocht. Ik wilde er ook een bank hebben maar die ruimte is eigenlijk iets te klein. Daarom heb ik bij Sfeer Wonen & Zo een bank op maat laten maken. Daar ben ik heel blij mee want ik had stad en land afgelopen voor een bank die in dat kamertje past.

Positieve reacties

Inmiddels draait de zaak alweer een paar maanden op het nieuwe adres. Het is gelukt om de boel praktisch en toch gezellig in te richten. De feedback die ik krijg op de werkruimte is positief. Mensen werken lekkerder in een ruimte waarin ze zich goed en veilig voelen. En dat was precies mijn bedoeling! Zelf werk ik ook rustiger nu ik mijn eigen stek heb. Dat is goed voor iedereen. Als je ondernemer bent kun je dag en nacht werken. Toch lukt het mij nu beter om er daadwerkelijk met hart en ziel te zijn voor mijn gezin (en voor mezelf!) als ik thuis ben. Nu ga ik de tassen pakken. We gaan naar de voetbaltraining: mijn dochter zit in F en mijn zoon in het D-elftal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.